Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Producten

In dit onderdeel van de website vindt u een selectie van producten welke beschikbaar zijn om te kopen of te huren. 
De illustraties van het avonturenpad (groep 1 -4): egel, kabouter, slak, lieveheersbeestje, kikker en konijn zijn uniek en kunnen per afbeelding overgenomen worden.
De brochures van de vaar- en wandelrouten zijn in De Witte Schuur gratis op te halen.
De leskisten en projecten ter overname, kunnen zowel gehuurd als overgenomen worden.


Voorvertoning: Ontdek Enkhuizen blauw en groen
De wandelkaart "Ontdek Enkhuizen blauw en Groen" is in juni 2014 uitgegeven door MEC De Witte Schuur.
De wandelkaart omvat twee routes en voert de wandelaar langs de (soms minder bekende) pareltjes van de stad waar oud en nieuw met elkaar zijn verweven. De routes zijn gemarkeerd door bomen. Sommige bomen zijn al ouder dan 100 jaar! Ook ontdekken we doorkijk punten over grachten en havens. verkrijgbaar in De Witte Schuur en de VVV winkel Enkhuizen en kost € 2.50.
Lees verder »
Voorvertoning: Bomen kunnen me nog meer vertellen
De brochure "Bomen kunnen me meer vertellen" omvat een wandelroute van 3.5 kilometer langs diverse bomen in Enkhuizen. In deze wandeling passeren een heleboel bomen de revue. Sommige daarvan worden alleen genoemd, andere worden uitgebreid beschreven en/of afgebeeld. Dit is een fullcolor uitgave.  Lees verder »
Voorvertoning: Ontdekkingstocht: Verken het Ecolint ...

Het Ecolint Enkhuizen is een lokaal initiatief dat aansluit op het landelijk ecologische structuurplan. Door de verstedelijking en de uitbereiding van het asfalt netwerk is de natuur versnipperd. Het ecologische (groen en blauw) netwerk bindt de verschillende natuur “eilanden” met elkaar.Gemeente Enkhuizen heeft in 2003 het schootsveld buiten de vesting ecologisch ingericht. Lees verder »

Voorvertoning: Leskist: De Egel
De leskist ‘De Egel’ bevat allerlei materialen om uw leerlingen nader kennis te laten maken met het leven van een egel. Een belangrijk element in de leskist is Het Egelpad. Dit is een ontdekkingstocht met 11 houten egelfiguren, die zowel buiten als binnen kan worden uitgezet. Lees verder »
Voorvertoning: Leskist: Energie? Natuurlijk duurzaam!
In een serie van drie lessen wordt aandacht besteed aan duurzaam energiegebruik. Duurzaam energiegebruik heeft twee aspecten: zuinig omgaan met energie én duurzame energie gebruiken. Lees verder »
Voorvertoning: Leskist: Het grote vlinderspel, en véél meer ...
Het grote vlinderspel is een levend ganzenbordspel in vlinderthema. Al spelenderwijs leren de leerlingen over het leven van de vlinder. Daarnaast bevat de leskist boeken, werkbladen en lessuggesties voor lessen over vlinders. Lees verder »
Voorvertoning: Leskist: Smaaklessen
Smaaklessen is een lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. In dit unieke lesprogramma staat het beleven van voedsel centraal. Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken: met al hun zintuigen verkennen kinderen het dagelijkse eten. Lees verder »
Voorvertoning: Leskist: Waterkringloop
Deze leskist over water bestaat uit drie lessen. Tijdens de eerste twee lessen voeren de leerlingen in tweetallen een aantal proefjes en opdrachten uit. De antwoorden die ze hierbij vinden, worden gebruikt tijdens de afsluitende les waarin ze tegen andere tweetallen het waterkringloopspel gaan spelen. Lees verder »
Voorvertoning: Het konijnenpad van Lars en Lineke
‘Het konijnenpad van Lars en Lineke' is een speels zintuiglijk belevingspad langs 10 locaties. Op elke locatie kunnen de leerlingen iets ontdekken en beleven, waarbij ze hun omgeving met alle zintuigen waarnemen. Ze leren zich open te stellen voor geluiden, geuren en kleuren. Lees verder »
Voorvertoning: Het wordt zomer in het kabouterbos
"Het wordt zomer in het kabouterbos" is een speels zintuiglijk belevingspad. De leerlingen gaan in groepjes op pad met een avonturenboekje en maken kennis met het bos en zijn bewoners: de kabouters en hun dierenvriendjes. Lees verder »
Voorvertoning: Met Stip
In het avonturenpad ‘Met Stip’ gaan leerlingen in groepjes langs bij de vrienden van Stip, de lieveheersbeestjes. Bij elk lieveheersbeestje kunnen ze iets ontdekken en beleven, waarbij ze hun omgeving met alle zintuigen waarnemen. De leerlingen gaan kijken, zoeken, luisteren, klimmen, spelletjes doen, leren over de levenscyclus van het lieveheersbeestje en nog veel meer. Lees verder »