Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Bomen kunnen me nog meer vertellen

Bomen kunnen me nog meer vertellen
"Bomen kunnen me meer vertellen" is een wandelroute langs diverse bomen in Enkhuizen. deze brochure is in 2007 uitgegeven ter gelegenheid van het 10de jaar bestaan van MEC De Witte Schuur. In 2010 is de derde afdruk uitgegeven en intussen is deze fullcolor brochure niet meer verkrijgbaar.

U kunt het PDF bestand downlaoden klik hier * let op: het is een zwaar bestand en kan enige tijd duren voor het klaar is.

Om de wandelroute te bekijken klik hier

De afstand van de route is bijna 3,5 kilometer.De route start bij de hoofdingang van het Snouck van Loosenpark en eindigt bij MEC De Witte Schuur. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de wandeling in verschillende delen af te leggen.

Dat bomen belangrijk zijn voor mensen weet bijna iedereen. Ze zorgen voor zuurstof, voedsel en hout, om maar een paar zaken te noemen.
Maar dat bomen ook leuk, boeiend en interessant kunnen zijn, komt voor velen toch als een verrassing. We zijn zo aan ze gewend. Bomen staan immers overal om ons heen, dus daar is niets bijzonders aan. Of toch? Wie de moeite neemt om bomen eens wat beter te bekijken, ziet al snel dat er heel veel verschillende soorten zijn. Allemaal met hun eigen karakter, bijzondere eigenschappen en eigenaardigheden. Het zijn eigenlijk net mensen, die bomen. Zelfs in een relatief klein stadje als Enkhuizen kom je al snel honderd verschillende bomen en boompjes tegen.
Gekoppelde bestanden