Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Afvalproject 2017/2018: schoolbreed

Dit schooljaar staat het thema Afval centraal bij MEC De Witte Schuur. We bieden diverse lessen en activiteiten aan over afval (wat gooien we weg en waar is het van gemaakt?) en recyclen  (Wat gebeurt er met alle spullen die we weggooien? En hoe zouden we de spullen op een slimme manier kunnen hergebruiken?)

De lessen en materialen kunnen los van elkaar worden ingezet, afhankelijk van de gewenste tijdsinvestering. Elke school kan dus zelf bepalen hoe groot zij het project over afval wil maken.

Er wordt voor alle groepen, van groep 1 t/m 8, iets aangeboden, waardoor het mogelijk is om er een schoolbreed project over afval van te maken.

A
lle lessen en activiteiten zijn te boeken via de website: www.nmewestfriesland.nl. Kies op de homepage 'aanbod MEC De Witte Schuur' en kijk vervolgens bij 'leskisten' en 'lessen en excursies'.


Voorvertoning: Leskist: Operatie Afval (onderbouw)
Operatie Afval! is een leskist met materialen voor lessen en activiteiten over afvalgedrag en afvalverwerking. De leerlingen leren (anders) om te gaan met afval: hoe je afval kunt scheiden en hoe je afval kunt voorkomen. Lees verder »
Voorvertoning: Leskist: Operatie Afval (bovenbouw)
Operatie Afval! is een leskist met materialen voor lessen en activiteiten over afvalgedrag en afvalverwerking. De leerlingen leren (anders) om te gaan met afval: hoe je afval kunt scheiden en hoe je afval kunt voorkomen. Lees verder »
Voorvertoning: Leskist: Papier maken
Deze leskist bevat alle materialen en een gebruiksaanwijzing om zelf papier te maken van oude kranten. Een activiteit die goed past binnen een project over afval en dan met name het hergebruik van afval. Lees verder »
Voorvertoning: Theatervoorstelling: Plastic Soep
Wat is er aan de hand in de zee? Overal ligt rommel en troep. De verhalenvissen maken alleen maar brokken verhaal ... Lees verder »
Voorvertoning: Theatervoorstelling: Wind en Konijn
Deze milieuvoorstelling zet de allerjongste kinderen aan om na te denken over ons dagelijks gedrag in relatie tot het milieu. Vanuit de eigen belevingswereld worden ze actief bij "grote milieustukken" betrokken. De avonturen van Wind en Konijn zetten zich buiten voort, waar ze zelf op (onder)zoek gaan. Lees verder »
Voorvertoning: Workshop: Oude apparaten demonteren
Tijdens deze workshop gaan de leerlingen onderzoeken waar weggegooide spullen (oa. apparaten en speelgoed) van gemaakt zijn door ze te demonteren. Daarna gaan ze bekijken of een kapot apparaat gerepareerd kan worden of dat de gedemonteerde spullen hergebruikt kunnen worden door er iets nieuws van te maken. Lees verder »