Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Jaarverslag 2010

Jaarverslag 2010
Jaarverslag 2010

Jaarverslag 2010

2010 is voor De Witte Schuur een goed jaar geweest. De resultaten overstijgen die van 2009 en zijn zelfs beduidend hoger dan de verwachting volgens de jaarplanning.  Aan de ene kant wordt er gewerkt aan het optimaliseren en actualiseren van de basisactiviteiten en aan de andere kant worden voortdurend nieuwe kansen gezocht en opgepakt. 
Er werden een aantal grote projecten gerealiseerd: De digitalisering van het 'Scholenprogramma Omgevingsonderwijs' is er één van. Dit project behelst de digitale bundeling van het NME aanbod van de drie regionale NME centra in West-Friesland, te weten MAK-Blokweer te Hoorn, IVN West-Friesland te Bovenkarspel en MEC De Witte Schuur te Enkhuizen. In april 2010 ging de website www.nmewestfriesland.nl  online en sinds 1 mei 2010 kunnen ruim 140 scholen in de regio hun NME producten digitaal bestellen. Het tweede grote project is de PDA (Personal Digital Assistent) speurtocht. Dit jaar is er een pilot speurtocht uitgezet in de Vooroever te Andijk. De eerste ervaringen zijn positief en in de komende jaren hopen we meer activiteiten met behulp van PDA te ontplooien. Een ander groot project was de “Warme-Truien-dag”. Deze landelijke actie wordt jaarlijks georganiseerd rond de verjaardag van het Kyoto protocol om aandacht te vragen voor energie besparingsactiviteiten. In vier gemeenten, te weten: Enkhuizen, Grootebroek, Andijk en Drechterland, gingen wethouders op pad om op verschillende basisscholen een energieles te verzorgen.
 
Naast deze drie grote projecten is er in 2010 gewerkt aan het optimaliseren van het onderwijsaanbod. Een aantal bestaande producten zijn verbeterd en een aantal nieuwe producten zijn aan het aanbod toegevoegd.
 
De expertise in de organisatie is merkbaar toegenomen. Er is een klein professioneel team, dat wordt zowel structureel als projectmatig bijgestaan door enkele vrijwilligers. De werksfeer in de organisatie is zeer dynamisch, doelgericht, ruimdenkend, open, flexibel en integer. Dit komt ook tot uitdrukking in de resultaten.
Klik op het Jaarverslag 2010 om het (pdf doc.) volledige verslag te downloaden