Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Jaarverslag 2012

Kijken op 2012
Kijken op 2012

Jaarverslag 2012

In 2012 heeft MEC De Witte Schuur haar 15 jarige bestaan gevierd. Sinds de oprichting van de stichting zien we het aantal activiteiten gestaag oplopen. Ook in 2012 was het aantal uitgevoerde activiteiten en het aantal deelnemers / bezoekers met ca. 15 % hoger dan het jaar ervoor.
  • MEC De Witte Schuur was 52 weken open op maandag t/m donderdag van 08.30 – 17.30. Er werden 388 activiteiten met diverse doelgroepen uitgevoerd, het aantal deelnemers was ruim 11.000. Dit zijn hele hoge resultaten voor zo n kleine organisatie.
  • Onder de projectnaam “Natuurbeleving in de kinderopvang”  is een aanbod voor een nieuwe doelgroep, de kinderopvang, ontwikkeld. Ook is er een lesprogramma ter ondersteuning van de schooltuin ontwikkeld.
  • Het aanbod voor het onderwijs omvat een doorlopende leerlijn van groep 1 t/m groep 8. Het programma is uitgebreid en uitgewerkt volgens de laatste didactische inzichten. Duurzaamheid krijgt middels de activiteiten een concrete vorm. Het schoolprogramma wordt in samenwerkingverband met MAK-Blokweer en IVN West-Friesland middels de professionele website www.nmewestfriesland.nl aan ca. 150 scholen in de regio aangeboden.
  • Met een voorzichtig optimisme kijken we naar de toekomst. De hele maatschappij ondergaat een verandering door de aanhoudende economische crisis met bijbehorende bezuinigingen. We willen onze functie voor de gemeente Enkhuizen en de regio blijven vervullen. Het Wilhelminaplantsoen is een prachtige omgeving voor een bruizend centrum. Toch is de dircte omgeving rond De Witte Schuur zeer aan het vervallen en de uitstraling van het geheel houdt de mensen op afstand.  Het gebouw voldoet aan geen enkele norm meer. Het pand biedt geen mogelijkheden om de toekomstvisie van MEC De Witte Schuur in te verwezenlijken. In 2013 zal veel tijd en aandacht besteed moeten worden aan de huisvesting. Die moet toegankelijker, aantrekkelijker en duurzamer worden.
klik hier om het volledige activiteiten en financiele verslag in PDF te openen.

Energie zit in alles
Energie zit in alles