Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Avonturenpad: Het wordt zomer in het kabouterbos

illustraties: Merlijn Tukker
illustraties: Merlijn Tukker
voor:groep 1 t/m 3
waneer:mei t/m juli
duur:75 minuten
waar:Hertenkamp Enkhuizen 
kosten:€ 42,50 per klas


Omschrijving
De activiteit "Het wordt zomer in het kabouterbos" is een speels zintuiglijk belevingspad. Kabouters spreken tot de verbeelding. Ze zijn zeer vriendelijke wezens en knappen altijd ons werk op! Van de kabouters valt veel te leren: bijv. onze omgeving met alle zintuigen waar te nemen.  Voor onze nieuwe accommodatie met kinderboerderij en natuurtuin hebben we het het kabouterpad geheel vernieuwd. Deze speurtocht, met opdrachten bij de kinderboerderij, in de natuurtuin en met een levende vlinderkweek is geschikt voor leerlingen van groep 1 t.m. 4. De kinderen van groep 4 kunnen al mee helpen met het lezen van de opdrachten en inhoudelijk iets verdiepen.Wij gaan een speurtocht volgen langs de kabouters. Deze kabouters houden van de natuur en zorgen heel goed voor hun omgeving en de dieren, de kinderen gaan kruiden ruiken en proeven, zaadjes planten, afval sorteren, bij de kinderboerderij kijken en spelletjes doen. De kinderen van groep 4 kunnen al mee helpen met het lezen van de opdrachten en inhoudelijk verdiepen. 

 

Doel

Via de kaboutermanieren maken de leerlingen kennis met de natuur in hun directe leefomgeving. Ze leren hoe ze zich moeten gedragen en beleven allerlei avonturen in de natuur.

 

Docentenhandleiding:klik hier om de (PDF) docentenhandleiding te downloaden
Werkboekje 'Het wordt zomer in het kabouterbos':klik hier om het (PDF) werkboekje voor groep 1-2  te downloaden
klik hier om het (PDF) werkboekje voor groep 3-4 te downloaden
U kunt het werkboekje zowel ter voorbereiding- als verwerking van het avonturenpad gebruiken. Boekjes kunnen ook bij ons besteld worden. Geef het tijdig door.
 Kleurplaten:klik hier om de kleurplaat voor groep 1-2 te downloaden
klik hier om de kleurplaat voor groep 3-4 te downloaden 
Gekoppelde bestanden