Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Er waren eens twee kikkertjes

illustraties: Merlijn Tukker
illustraties: Merlijn Tukker

Er waren eens twee kikkertjes

Inhoud
Het avonturenpad 'Er waren eens twee kikkertjes ...’ is een speels zintuiglijk belevingspad. De leerlingen beleven een avontuur in de natuur, waarbij ze hun omgeving met alle zintuigen waarnemen. De leerlingen gaan kijken, ruiken, proeven, luisteren naar vogels, maar ook springen als een kikker, spelletjes doen, een liedje zingen, leren over de levenscyclus van de kikker en nog veel meer.

Door verschillende spel- en leeropdrachten komen de leerlingen veel te weten over verschillende facetten van de natuur. We gebruiken de verschijnselen van het seizoen om aan de leerlingen inzicht te geven in de samenhang van verschillende kenmerken. Het kikkerleven als een diergroep amfibieën wordt concreet benadrukt in de gehele context van de natuur. 


 

Doelstelling

De leerlingen maken kennis met de natuur in hun directe leefomgeving en ontdekken verrassende aspecten van de natuur in het voorjaar.


Doelgroep

Het avonturenpad is voor leerlingen in de onderbouw, groep 1 t/m 3, van het basisonderwijs.


Er waren eens twee kikkertjes

Materialen ter overname

Het avonturenboekje met de verhalen en opdrachten, het draaiboek, een docentenhandleiding en de leerlingenwerkboekjes (uitgewerkt op twee niveaus) kunnen worden overgenomen.

De materialen voor het uizetten van het avonturenpad en de uitvoering van de opdrachten kunnen bij De Witte Schuur worden gehuurd.

 

Het is ook mogelijk om een eigen avonturenpad samen te stellen op basis van het bestaande concept van het avonturenpad. De illustraties van de kikkers Kareltje en Karolientje, hun vriendjes en alle ondersteunende illustraties, getekend door Merlijn Tukker, kunnen in dat geval los worden overgenomen.

 

Klik hier voor de foto’s van het avonturenpad ‘Er waren eens twee kikkertjes’.