Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Het konijnenpad van Lars en Lineke

illustraties: Larissa Böhm
illustraties: Larissa Böhm

Het konijnenpad van Lars en Lineke

‘Het konijnenpad van Lars en Lineke' is een speels zintuiglijk belevingspad langs 10 locaties. Op elke locatie kunnen de leerlingen iets ontdekken en beleven, waarbij ze hun omgeving met alle zintuigen waarnemen. Ze leren zich open te stellen voor geluiden, geuren en kleuren. We gaan kleuren waarnemen, ruiken, natuurproducten proeven, luisteren, kijken, huppelen als een konijn en nog meer. Door de verschillende opdrachten komen de leerlingen veel te weten over verschillende facetten van de natuur.


 

Doelstelling

De leerlingen maken kennis met de natuur in hun directe leefomgeving en ontdekken verrassende aspecten van de natuur in het najaar.


 

Doelgroep

Het avonturenpad is voor leerlingen in de onderbouw, groep 1 t/m 3, van het basisonderwijs.

Het konijnenpad van Lars en Lineke

Materialen ter overname

Het avonturenboekje met de verhalen en opdrachten, het draaiboek, een docentenhandleiding en de leerlingenwerkboekjes (uitgewerkt op twee niveaus) kunnen worden overgenomen.

De materialen voor het uizetten van het avonturenpad en de uitvoering van de opdrachten kunnen bij De Witte Schuur worden gehuurd.

 

Het is ook mogelijk om een eigen avonturenpad samen te stellen op basis van het bestaande concept van het avonturenpad. De illustraties van Lars en Lineke, hun vriendjes en alle ondersteunende illustraties, getekend door Larissa Böhm, kunnen in dat geval los worden overgenomen.

 

Klik hier voor de foto’s van het konijnenpad van Lars en Lineke