Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Met Stip

Illustraties: Merlijn Tukker
Illustraties: Merlijn Tukker

Met Stip

Inhoud
In het avonturenpad ‘Met Stip’ gaan leerlingen in groepjes langs bij de vrienden van Stip, de lieveheersbeestjes. Bij elk lieveheersbeestje kunnen ze iets ontdekken en beleven
, waarbij ze hun omgeving met alle zintuigen waarnemen. De leerlingen gaan kijken, zoeken, luisteren, klimmen, spelletjes doen, leren over de levenscyclus van het lieveheersbeestje en nog veel meer.

Elk groepje krijgt een avonturenboekje met verhalen en opdrachten. Het verhaal van "Stip" geeft inzicht in de samenhang van verschillende kenmerken in de natuur. De levensloop van het lieveheersbeestje wordt concreet benadrukt in de gehele context van de natuur. 


Doel
De leerlingen maken kennis met de natuur in hun directe leefomgeving. Ze ontdekken op een speelse manier de levensloop van het lieveheersbeestje, als voorbeeld van een insect, en elementen van de herfst.

Doelgroep

Het avonturenpad is voor leerlingen in de onderbouw, groep 1 t/m 3, van het basisonderwijs.

Met Stip

Materialen ter overname

Het avonturenboekje met de verhalen en opdrachten, het draaiboek, een docentenhandleiding en de leerlingenwerkboekjes (uitgewerkt op twee niveaus) kunnen worden overgenomen.

De materialen voor het uizetten van het avonturenpad en de uitvoering van de opdrachten kunnen bij De Witte Schuur worden gehuurd.

 

Het is ook mogelijk om een eigen avonturenpad samen te stellen op basis van het bestaande concept van het avonturenpad. De illustraties van Stip, zijn vriendjes en alle ondersteunende illustraties, getekend door Merlijn Tukker, kunnen in dat geval los worden overgenomen.

 

Klik hier voor de foto’s van het avonturenpad ‘Met Stip’