Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Onderbouw 2019/2020

In september starten we het nieuwe schooljaar met het Avonturenpad "Lars en Lineke". De leerlingen gaan samen met de twee konijntjes op zoek naar avonturen. Onderweg ontdekken en leren ze spelenderwijs meer over de natuur. In het voorjaar staat de Duimenlijntje op het programma ....  

Voor het complete overzicht en inschrijving:  
>>> Klik hier om naar www.nmewestfriesland.nl te gaan <<<

Voorvertoning: Avonturenpad: Het konijnenpad van Lars en Lineke
Het konijnenpad is een speels zintuiglijk belevingspad. De jonge leerlingen leren hun omgeving met alle zintuigen waar te nemen. Ze leren zich open te stellen voor geluiden en geuren. We gaan kleuren waarnemen, geuren ruiken, natuurproducten proeven, luisteren, kijken, huppelen als een konijn en nog meer. Lees verder »
Voorvertoning: Workshop: 'Te Gek' zintuigen proefjes in de klas
Te Gek!  Je hebt vijf zintuigen: je ogen, je oren, je neus , je tong en je huid. Hiermee kun je zien, horen, ruiken, proven en voelen. Je gebruikt je zintuigen de hele tijd. In deze workshop gaan we allerlei experimenten doen met onze zintuigen. Je ontdekt hoe je zintuigen werken EN hoe ze je soms voor de gek houden. Het lijkt wel magie! Lees verder »
Voorvertoning: Leskist: Kikker in de Kou
Met de leskist Kikker in de Kou kunt u op een leuke, creatieve en educatieve wijze, de thema's kou, warmte en winter behandelen. Aan de hand van het verhaal van Kikker in de Kou ontdekken de kinderen hoe dieren zich in de winter tegen de kou beschermen. En ze bekijken hoe ze zichzelf binnen en buiten warm kunnen houden. Lees verder »
Voorvertoning: Leskist: Operatie Afval (onderbouw)
Operatie Afval! is een leskist met materialen voor lessen en activiteiten over afvalgedrag en afvalverwerking. De leerlingen leren (anders) om te gaan met afval: hoe je afval kunt scheiden en hoe je afval kunt voorkomen. Lees verder »
Voorvertoning: Avonturenpad: Het wordt zomer in het kabouterbos
Tijdens deze activitieit kom je allemaal kabouters tegen, ze wonen bij ons in Het Wilhelminaplantsoen. De dieren zijn hun beste vriendjes. Het wordt zomer in het bos en de kabouters en alle dieren zijn druk bezig. Maar waarmee? Lees verder »