Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Onderwijs

oude apparaten
oude apparaten
Stichting Milieu Educatief Centrum De Witte Schuur is een professionele organisatie met een programma in Natuur en Milieu Educatie voor het onderwijs, met name voor de basisschool. MEC DeWitte Schuur is gevestigd midden in het Wilhelminaplantsoen te Enkhuizen.
Het doel van ons programma is het ondersteunen van leerkrachten bij het verzorgen van praktische natuur-, milieu-, techniek- en wetenschap lessen van goede kwaliteit die aansluiten bij het curriculum van de school en de landelijke kerndoelen. Klik in het groene linkermenu voor het actuele programma 

Natuur en Milieu Educatie (NME) voor de basisschool draagt bij aan de ecologische basisvorming. Dit leidt doorgaans niet direct tot gedragsverandering, maar meer tot een grotere betrokkenheid en een breder draagvlak. Bij de leerlingen van het basisonderwijs denken wij aan het gezegde "jong geleerd is oud gedaan".

AanbodAanbod en reservering: 
Via de website
www.nmewestfriesland.nl is het NME-aanbod voor het basisonderwijs in West-Friesland digitaal gebundeld. 
Goed om te weten

Naast de aangeboden activiteiten is De Witte Schuur een schatkamer voor veel uitgewerkt lesmateriaal en methodes over uiteenlopende natuur en milieu onderwerpen. Wilt u een les voorbereiden over vlinders, bomen of afval, dan vindt u bij ons wellicht aanvullend materiaal in de vorm van boeken, werkbladen en/of zoekkaarten. 

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.
Gekoppelde bestanden