Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Stagevacatures

voorbereiding van activiteit
voorbereiding van activiteit

Stagevacatures


Stage voor studenten in het 2de en 3de opleidingsjaar
MBO niveau 3,4 Sociaal- Cultureel- /-pedagogisch werk
MBO niveau 3,4 In- en Outdoor styling
Lees het verslag van ChantalHerken jij jezelf in het volgende?
 • enthousiast, flexibel, initiatiefrijk
 • jij weet van ‘aanpakken’
 • affiniteit met natuur- en milieueducatie (veldwerk en onderzoek)
 • zelfstandig en methodisch kunnen werken
 • creatieve vaardigheden
 • jij vindt het leuk om dingen te organiseren

Dan is een stage bij MEC De Witte Schuur iets voor jou!. Deze stage kan nog leuker worden als je samen met een mede student de stage doet.

Doelstelling PBV

De stagiaire krijgt ca. 1 uur per week begeleiding t.b.v. zijn /haar leerproces. Hiernaast wordt de stagiaire bij de ontwikkeling en uitvoering van de activiteiten begeleidt c.q aan- bijgestuurd.

De stagiair(e) maakt deel uit van het informele en enthousiaste DWS-team en helpt mee met het ontwerp van producten, aankleden van de ruimte en het zorgdragen voor de materialen, het gebouw en de heemtuin. De stagiair(e) krijgt de gelegenheid om tenminste één activiteit en/of een project te ontwerpen en uit te voeren. Jouw talent en vaardigheiden (wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent) is het uitgangspunt. Je kunt denken aan een vakantie natuurkamp, instuif natuurspeeldag etc. Hierbij wordt volgens de opleidingsmethodieken gewerkt.

Aandachtspunt:

 • Motivatie om juist in onze organisatie stage te lopen is noodzakelijk.
 • Affiniteit met buiten activiteit is gewenst.
 • Om deze stage te doen slagen moet je zelfstandig kunnen werken.
 • De stageperiode is voor minimaal 6 maanden.
 • Deze stage is vooral geschikt om werken in projectgroep. De voorkeur gaat ook naar uit om meerdere stagiaires tegelijkertijd BPV te bieden. Kun je met een studiegenoot lekker samenwerken? dan is deze stageplek voor jullie!
stoelen op-pimpen
stoelen op-pimpen
Profiel De Witte Schuur
De Stichting Milieu Educatiecentrum De Witte Schuur is op 1 oktober 1997 opgericht als een centrum voor Natuur- en Milieueducatie (NME) en is gevestigd binnen de vestingwal van Enkhuizen in het Wilhelminaplantsoen. Een heemtuin en hertenkamp met kinderboerderij omringen De Witte Schuur. Sinds de oprichting neemt het centrum een groeiende educatieve en sociaal-maatschappelijke functie in binnen de regio West-Friesland.

Doelstelling
De Witte Schuur wil door middel van educatieve activiteiten het inzicht vergroten in hedendaagse natuur- en milieuvraagstukken, met als doel bij te dragen aan een duurzame samenleving waarin bewust wordt gehandeld ten aanzien van natuur en milieu.

Doelgroep en activiteiten
(School)Kinderen zijn een belangrijke doelgroep van De Witte Schuur. Het centrum organiseert o.a. ‘kinder doe-excursies’, vakantie-instuiven en natuur- en milieuprojecten. Maar andere doelgroepen zoals tieners, toeristen en allochtonen zijn niet uitgesloten.

Kom dan eens bij ons kijken!

Stagiaires krijgen bij De Witte Schuur ruime mogelijkheden om aan hun schoolopdrachten te werken. In een plezierige en informele werksfeer draagt hij/zij bij aan de ontwikkeling van het activiteitenaanbod en het centrum.

Voor meer informatie neem je contact op met de coördinator; mw. Ofra Carmi, tijdens kantooruren in het centrum te bereiken onder tel.nr: 0228–320310.