Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
This website is sponsored by TIF - www.tif.nl

Veldwerk: Missie Bloembol!

Veldwerk: Missie Bloembol!
voor: groep 4,5 en 6
wanneer: eind maart
duur: 90 minuten
waar: De Witte Schuur
kosten: € 35,00 per klas

Bloembollen zijn heel bijzonder. Voor de winter stop je ze in de grond en na de winter groeien er plotseling prachtige bloemen in de tuin. Tijdens Missie bloembol! gaan de leerlingen op zoek naar het geheim van bloembollen. Waarom planten we ze in de herfst? Wat gebeurt er in de winter onder de grond? En hoe groeien de mooiste bloemen uit de bol?


Doel

Verschijnselen in het seizoen worden gebruikt om leerlingen kennis te laten maken met de natuur in hun directe leefomgeving en om leerlingen inzicht te geven in de samenhang van verschillende kenmerken in de natuur.

Veldwerk: Missie Bloembol!
 Inhoud

De leerlingen werken in kleine groepjes aan verschillende opdrachten. Ze gaan buiten op zoek naar vroegbloeiende bollen en ze bekijken de bloemen goed. Binnen gaan de leerlingen op zoek naar het geheim van bloembollen. Ze gaan ze doormidden snijden, onder een microscoop bekijken en een chemisch proefje uitvoeren. Lukt het ze om het geheim te ontrafelen tijdens deze missie?

 

Lesbrief Missie Bloembol:klik hier om de (PDF) lesbrief te downloaden
Informatie over bloembollen:klik hier om (PDF) informatie over bloembollen te downloaden. Deze lesondersteuning is ontwikkeld door Bulbs4kids.
Kleurplaatbloembollenkleurplaat

Ter voorbereiding van deze les ontvangt u in oktober een bloembollenpakket om samen met de kinderen bollen te planten in de schooltuin of in potten voor op het schoolplein.


Klik hier om een filmpje te bekijken over het planten van bloembollen: Hoe plant je bollen in de grond?

Ter voorbereiding van de les eind maart, kunt u in de klas één van de volgende twee educatieve filmpjes bekijken: